Maatvoering brug Nijmegen

24 jan

Projecten  maatvoering-brug-nijmegen

 

Gedurende een doorlooptijd van ruim 3 jaar heeft Geomij de maatvoering verzorgd van de nieuwe stadsbrug over de Waal te Nijmegen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd in opdracht van Combinatie Stadsbrug, die verantwoordelijk was voor de betonmaatvoering van de brug. De Combinatie Stadsbrug werd gevormd door een samenwerking tussen Bam Civiel en Max-Bögl.

 

Onze maatvoerders hebben voor de bouw van de stadsbrug een SMG (Secundaire Meetkundige Grondslag) en TMG (Tertiaire Meetkundige Grondslag) in het terrein aangebracht op beide oevers en deze continue bewaakt en gecontroleerd. De SMG en TMG is ontworpen op basis van de PMG (Primaire Meetkundige Grondslag) die door de gemeente Nijmegen beschikbaar is gesteld.

 

De SMG moest hoog liggen i.v.m. het regelmatig terugkerende hoog water in de Waal. Uiteraard moest het bouwproces in deze hoogwater periodes ook zo veel als mogelijk doorgang vinden.

 

Zowel op de noord- als op de zuidzijde was een maatvoeringsploeg van Geomij continu actief. In goede samenwerking met de projectleiders van de Combinatie Stadsbrug is het project inmiddels succesvol opgeleverd.

 

Maatvoering van een kolom in de uiterwaarden.

Na 3 jaar bouwen is de brug gerealiseerd.

Op zoek naar een maatvoerder?

Neem dan contact met ons op!
T 0475-40 28 29 of E offerte@geomij.nl


Geomij Sterk in Meetwerk

menu